GK_Contact nie wysyła maila
Feel free to talk about everything related to our Joomla Products
Rate this topic:
- GK User
- Thu Mar 09, 2017 8:58 pm
Mam problem z wysyłaniem maila z formularza umieszczonego w bottom 6. Po wpisaniu tekstu wiadomości, zaznaczeniu rechaptcha klikam wyślij. Witryna przeładowuje się do strony początkowej i mam brak wiadomości o błędach jak i o wysłaniu wiadomości. Mail nie dochodzi.
Formularz kontaktowy w menu Kontakt działa bez problemu.
Joomla aktualizowałem, szablon oraz jeszcze raz wgrałem gk_contact. Wszystko aktualizowałem w odstępie czasu po tym jak jedna z powyższych metod nie dała rezultatu.
Spędziłem nad tym.....szkoda pisać.
Proszę o pomoc. Adres witryny to www.monitoringok.pl
Formularz kontaktowy w menu Kontakt działa bez problemu.
Joomla aktualizowałem, szablon oraz jeszcze raz wgrałem gk_contact. Wszystko aktualizowałem w odstępie czasu po tym jak jedna z powyższych metod nie dała rezultatu.
Spędziłem nad tym.....szkoda pisać.
Proszę o pomoc. Adres witryny to www.monitoringok.pl
-
- Fresh Boarder
- teitbite
- Tue Mar 14, 2017 3:35 pm
Hi
Widze, ze kod jest troche pozmieniany. Prosze zaczac od sprawdzenia konfiguracji SMTP w globalnych ustawieniach joomli. Jezeli to nie pomoze prosze podeslac mi FTP i dostep do joomli na [email protected]
Widze, ze kod jest troche pozmieniany. Prosze zaczac od sprawdzenia konfiguracji SMTP w globalnych ustawieniach joomli. Jezeli to nie pomoze prosze podeslac mi FTP i dostep do joomli na [email protected]
-
- Moderator
- teitbite
- Sat Mar 18, 2017 2:08 pm
Hi
FTP jest ok, ale nadal potrzebuje dostepu do panelu joomli, zeby to sprawdzic. Prosze to doslac mailem na ten sam adres jak w poprzednim poscie.
FTP jest ok, ale nadal potrzebuje dostepu do panelu joomli, zeby to sprawdzic. Prosze to doslac mailem na ten sam adres jak w poprzednim poscie.
-
- Moderator
- teitbite
- Sun Mar 26, 2017 2:34 pm
Hi
Dziekuje za maila z powiazaniem do teho watku, ale dostep do panelu joomli nie dziala. Prosze o podeslanie poprawnego.
Dziekuje za maila z powiazaniem do teho watku, ale dostep do panelu joomli nie dziala. Prosze o podeslanie poprawnego.
-
- Moderator
- teitbite
- Sun Mar 26, 2017 6:40 pm
Hi
Wyslalem mail testowy z joomli i zwrocil blad o braku polaczenia z SMTP, to zapewne jest problem z nie wysylaniem maili. Prosze sprawdzic czy dane dostepu do SMTP sa poprawne.
Wyslalem mail testowy z joomli i zwrocil blad o braku polaczenia z SMTP, to zapewne jest problem z nie wysylaniem maili. Prosze sprawdzic czy dane dostepu do SMTP sa poprawne.
-
- Moderator
- teitbite
- Mon Mar 27, 2017 7:01 pm
Hi
To juz nie wiem dlaczego jak dodalem mojego maila do testu to otrzymalem (na ten mail) blad o ustawieniach smtp. Nie ja wysylalem tego [email protected] no ale widze, ze cos jednak dotarlo.
Wysylam dostep do strony naszym programistom. Moze oni cos znajda.
To juz nie wiem dlaczego jak dodalem mojego maila do testu to otrzymalem (na ten mail) blad o ustawieniach smtp. Nie ja wysylalem tego [email protected] no ale widze, ze cos jednak dotarlo.
Wysylam dostep do strony naszym programistom. Moze oni cos znajda.
-
- Moderator
- GK User
- Wed Apr 12, 2017 12:02 pm
Jakieś wieści?
-
- Fresh Boarder
- teitbite
- Wed Apr 12, 2017 12:36 pm
Hi
Niestety nic . Napisalem na prywatnego maila programiscie, moze nie dostal informacji o zgloszeniu tego.
Niestety nic . Napisalem na prywatnego maila programiscie, moze nie dostal informacji o zgloszeniu tego.
-
- Moderator
- teitbite
- Thu Apr 13, 2017 3:53 pm
Hi
Okazalo sie, ze programista nie wiedzial o pytaniu, jak tylko skontaktowalem sie z nim osobiscie, to zajal sie tym.
Problem byl w .htaccess i przekierowaniu na strony z www. Wklejam odpowiedz od programisty:
Okazalo sie, ze programista nie wiedzial o pytaniu, jak tylko skontaktowalem sie z nim osobiscie, to zajal sie tym.
Problem byl w .htaccess i przekierowaniu na strony z www. Wklejam odpowiedz od programisty:
Ciężko było, ale znalazłem winowajcę - problemem jest ten wpis w htaccess:
RewriteCond %{HTTP_HOST} .
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
RewriteRule ^ http%{ENV:protossl}://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
który przekierowuje na stronę z "www", a formularz ma akcję na stronę bez www:
<form action="http://monitoringok.pl/" method="post">
teraz zakomentowałem te wpisy w htaccess i jest ok, jeśli klient chce koniecznie zostawić to przekierowanie to niech doda www do zmiennej $cur_url w pliku plg_gkcontact.php
-
- Moderator
9 posts
• Page 1 of 1