many bugs in new quickstart (polish language)

Change your online store into modern look with myStore eCommerce VirtueMart Joomla template - discussion forum.
GK User
Wed Jul 07, 2010 12:45 pm
Witam.
Chciałem napisać grzecznie i miło ale sie widocznie nie da.
Zakupiłem u Państwa pakiet.
Pierwsze rozczarowanie przyszło w momencie udania się do działu download gdzie znalazłem owszem wszystkie przez was robione template ale wyłącznie update modułów.
Wydaje mi się że powinno tam być wszystko co stworzył wasz team ale może jestem w błędzie.

Głównym powodem dla którego zakupiłem pakiet dostępu u Państwa był template "My Store"
Udało sie mam wymarzony template ba nawet dorzucacie quick start super..

Chciałem stworzyć strone pod siebie korzystając z Państwa rozwiązań nie da sie tego dokonać gdyż części modułów użytych w "quick start" po prostu nie ma do ściągnięcia na Państwa stronie nie licząc tych zawartych w innych template (a zatem szukaj kombinuj i działaj - niech już będzie i tak)

Ale za ... nie potrafie zrozumiec tego że po wydaniu jakby sie wydawało super poprawki do szablonu My Store cały quick start jest po prostu ... , po czterech uploadach ciągle powstają w nim jakieś problemy chociażby przy wejściu do "VM" brakuje wszystkich grafik.

Czy nie sprawdzacie tego co wypuszczacie ??
To jest jakis paradoks i kpina, siedze z tym tematem juz 3 dni i ciągle jest to samo.

Działając w ten sposób raczej nie macie co liczyć na przedłużenie przeze mnie subskrypcji.

Pozdrawiam.

ps. Nie ukrywam że oczekuje na jakieś stanowisko w tej sprawie.
Fresh Boarder

GK User
Wed Jul 07, 2010 2:01 pm
Zgadzam się z przedmówcą, ale znalazłem rozwiąznaie.

W pliku administrator/components/com_virtuemart/virtuemart.cfg należy zmienić parametry na:

Code: Select all
// these path and url definitions here are based on the Joomla! Configuration

define( 'URL', 'http://www.nazwadomeny.pl/' );

define( 'SECUREURL', 'http://www.nazwadomeny.pl/' );

Powinno zadziałać. www.e2p.eu. Pozdrawiam!
Fresh Boarder

GK User
Wed Jul 07, 2010 2:14 pm
Did you configure path to the virtuemart in administrator/components/com_virtuemart/virtuemart.cfg.php ? You have to set it manually, because we cannot set it in quickstart installation process.
Administrator

Robert Gavick
Wed Jul 07, 2010 2:16 pm
Prosze uzywac języka angielskiego. Watki w innych jezykach jak rowniez naszpikowane wulgaryzmami sa kasowane.

Co do problemów przedstawionych w poscie "rpz" wynikaja one z twojej slabej znajmosci kompotnentu VM. Nie jest to problem zwiazany z naszym produktem.

Wszystkie rozszerzenia wykorzystywane w naszych templatach znajduja sie na tools.gavick.com. Uzywajac 3d party extensions np. VM, piszemy o tym z opisie template i podajemy linki do stron producentów skad nalezy je pobrac.

Oczywiscie w quickstart sie juz tam znajduja.
Administrator

Robert Gavick
Wed Jul 07, 2010 2:19 pm
epprojects wrote:
Zgadzam się z przedmówcą, ale znalazłem rozwiąznaie.
[/code]

Powinno zadziałać. www.e2p.eu. Pozdrawiam!

Naprawde nie ma sie z czym zgadzac. Problemy, w sumie zarzuty "rpz" sa bezpodstawne. :)
Administrator

GK User
Wed Jul 07, 2010 2:24 pm
proponuję zamknąć wątek i na przyszłość czytać dokumentację...
Fresh Boarder

GK User
Wed Jul 07, 2010 6:46 pm
Czy ktoś ma piwa?
Platinum Boarder