1146 ERROR, NEWS GK5 problem,

GK User
Sun Jan 11, 2015 12:02 am
Witam,

Wybaczcie mi proszę, piszę po Polsku ale po angielsku ciężko będzie to wszystko ogarnąć.

A więc, zrobiłem dzisiaj co najmniej 4 instalacje szablonu z quickstart dla różnych wersji joomla próbując różnych kombinacji ale żadna nie działa do końca prawidłowo i nie dałem rady tego ogarnąć.

W quickstart Joomla 3 error 1146 pojawia się zaraz po instalacji, i da się go ominąć wyłączając moduły news gk5 które powodują problem, [bardzo lubie ten moduł i bardzo bym chciał go mieć w sklepie] moduł news gk5 nie działa również w panelu administracyjnym.

W quickstart Joomla 2,5 jest virtuemart 3, z tą kombitacją News gk5 nie zabardzo współpracuje ponieważ po wybarniu żródła danych i zaznaczeniu kategorii virtuemart wogóle nie pojawia się okno wyboru kategorii do wyświetlenia

Następny kosmetyczny problem to to iż na karcie produktu po dodaniu większej ilości zdjęć nie da się przełączyć zdjęcia na inne. tzn. jak kliknę na inną miniaturkę to nie wyświetla się ona w powiększeniu.

W obu wersjach nie działa "one page checkout"

Szablon jest bardzo dobry, gdybym umiał to sam bym go naprawił ale jest to poza zasięgiem szarego użytkownika, i mimo usilnych starań nie udało mi się. Zawsze można poczekać na rozwiązania, a jak nie to trzeba sobie będzie jakoś poradzić. Dora by była jakaś pomoc.

Pozdrawiam

Damian Martyniak

Naukotechnika
Fresh Boarder

teitbite
Sun Jan 11, 2015 7:40 pm
Hi

Prosze podeslac mi dostep do panelu joomli i ftp do joomli 3. Versja 2.5 juz nie jest supportowana, wiec chyba lepie uruchomic te nowsza.
Moderator

GK User
Sun Jan 11, 2015 9:09 pm
Dziękuję bardzo,

Wysłałem meila z danymi do logowania.
Fresh Boarder

teitbite
Wed Jan 14, 2015 12:10 am
Witam

Problem w instalacji jest spowodowany tym, ze nowy VM nie tworzy juz domyslnej wersji jezykowej dla ktore przygotowane sa nasze szablony. Zeby to ominac trzeba zainstalowac quickstart w jezyku en-GB, a dopiero po instalacji wybrac inne jezyki. Tutaj szczegolowo opisany problem: http://www.gavick.com/documentation/joo ... quickstart
Moderator

GK User
Wed Jan 14, 2015 10:24 am
Witam, zaznajomiłem się z tym tematem i dokładnie tak zrobiłem, szalony są zainstalowane w wersji EN, co nie zmienia faktu, iż moduł News GK 5 dalej nie działa z tymi szablonami.
Fresh Boarder

teitbite
Thu Jan 15, 2015 9:58 am
Hej

Zainstalowalem dla Ciebie template, link podesle mailem. Problem byl w wyborze jezyka. Domyslnym jezykiem i opisanym w instrukcji jest en_GB, podczas gdy instalacje wykonane byla z en_US lub pl_PL.
Moderator