Problem z pozycją social w wersji mobilnej

Rate this topic: Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.Evaluations: 0, 0.00 on the average.
GK User
Wed Jul 12, 2017 11:13 am
Reply with quote
Report this post
Cześć,
mam problem w wersji mobilnej (istnieje on tylko na mobilnych urządzeniach, w trybie responsywności w przeglądarce desktopowej jest ok). Po kliknięciu w cokolwiek w tej pozycji- przełącznik języka, ikony social- traktowane jest to jak odnośnik do strony głównej i strona się odświeża- problem nie występuje, gdy zjedzie się niżej do fixed menu- w fixed menu jest już ok.
W dodatku nie wiem dlaczego w wersji mobilnej zamiast określonego stylu przełącznik jest białym paskiem bez aktywnego języka. Co poradzicie? :)
url: www.capd.pl
Senior Boarder

GK User
Wed Jul 12, 2017 11:34 am
Reply with quote
Report this post
Zdiagnozowałam, w czym (chyba) tkwi problem. Pozycja #gkLogo zachodzi na #social. Najeżdżając (w układzie mobilnym) myszką na górną krawędź paska, gdy pojawia się kursor rączki, klikam "zbadaj" i pojawia się pozycja .... gkLogo. Po najechaniu na tę pozycję w arkuszu stylów w podglądzie, zaznacza mi się nie logo, a określona część paska z szerokością pozycji GkLogo okresloną dla werrsji desktopowej. Co czynić? Pamiętam, że ten kod zaproponował mi teitbite, jakoś nie sprawdziłam co się dzieje w mobilnej a tu taki kaktus :)
Senior Boarder

teitbite
Wed Jul 12, 2017 5:42 pm
Reply with quote
Report this post
Hi

Zaprawde widze spory problem z linkiem w logo. Zapewne z wczesniejszych przerobek.

Ja bym to nadpisal:

Code: Select all
@media only screen and (max-width:640px) {
#gkLogo img {
    margin-bottom: 0;
    margin-top: 0;
}

#gkLogo {
    float: none;
    height: auto;
    margin: 0 auto;
}
}
Moderator

GK User
Wed Jul 12, 2017 6:19 pm
Reply with quote
Report this post
Cześć :)
Kurczę, efekt jest jak na obrazku w linku https://iv.pl/images/38292137440800869480.png - niekoniecznie zamierzony :) w ogóle możecie zrobić coś ze zdjęciami? z większością problem z wgraniem ze względu na zły rozmiar zdjęcia... wkurzające :)
Senior Boarder

teitbite
Mon Jul 17, 2017 3:05 pm
Reply with quote
Report this post
Hi

Na obrazku jest tylko logo. Jaki upload zdjec masz na mysli?
Moderator