Problem z modułem news gk5

Rate this topic: Evaluations: 1, 1.00 on the average.Evaluations: 1, 1.00 on the average.Evaluations: 1, 1.00 on the average.Evaluations: 1, 1.00 on the average.Evaluations: 1, 1.00 on the average.Evaluations: 1, 1.00 on the average.1.00 out of 6 based on 1 vote(s)
GK User
Mon May 18, 2015 7:36 am
Reply with quote
Report this post
Witam

Mój problem dotyczy modułu na stronie. Moduł ten wyświetla newsy które oczekuja na publikacje pomimo nie osiągniecia daty publikacji. Oczywiście po kliknięciu wysakuje brak strony i 404.

Jest też jakis problem z ustawieniem by newsy wyświetały sie od najnowszego w menu (opcje main menu przy tworzeniu linka . Coś blokuje ustawienie w menu i pomimo wyboru segreguj od najanowszej i tak wybiera dziedzicz z kategori). Zaradziłem temu przez dodanie odpowiedniej opcji w bazie danych.

Żródło danych to kategorie k2

Proszę o pomoc
Fresh Boarder

teitbite
Mon May 18, 2015 5:30 pm
Reply with quote
Report this post
Hi

Jest to problem z roznymi czasami ustawionymi w bazie danych i na serwerze. Do korekcji tego problemu dodalismy w NSP opcje "Time Offset". Trzeba sprobowac dla kilku wartosci zaraz po dodaniu newsa az przestanie wyswietlac te zablokowane.
Moderator

GK User
Thu May 21, 2015 8:08 am
Reply with quote
Report this post
Witam

Dziękuje za pomoc w tym problemie poniewarz okazał się, że działa wszytko prawidłowo. Jest teraz jednak inny problem. Okazuje się, że jednak artykuły mają wpływ na jeszce jeden aspekt urzytkowania modułu. Manowicie gdy ustawai sie liczbe artykułó w poszczególnych modułach czyli moduł 1 wyświetla 6 artykułów to moduł 2 ma wyświetlac od tej 6 następne artykuły. Jeżeli który kolwiek z artykułów jest w stanie oczekiwania to moduły żle wyświetlja kolejne artykuły. Oczywiście moduł jeden ich nie wyświetla bo jest teraz czas ustawiony prawidłowo, ale już moduł 2 który ma wyświetlać kolejne od tej 6 czyli 7 i 8 i 9 (w kolejności) np to już w przeliczeniu stanu uwzglednia te które są w stanie oczekiwania i artykuły sie powtarzją.

Obrazowo

artykuly
Moduł 1

1
3
5
6
7
8

Moduł 2
8 <<powtarza sie pomimo, że powina być pokazna 9 bo moduł ma ustawione pokazuj od 6 ale uwzglednia artykuly oczekujace w przeliczeniu

Moduł 3
10

Artykuly w k2
1
2<<oczekuje
3
4<<oczekuje
5
6
7
8
9
10
11
12
Fresh Boarder

teitbite
Sat May 23, 2015 6:57 pm
Reply with quote
Report this post
Hi

Jezeli moduly skonfigurowane sa jednakowo, ten sam source, time offset i ordering to wtedy wystarczy tylko podac od ktorego artykulu wuswietlac. Do tego sluzy opcja "First news number". Dla przykladu, jesli pierwszy modul ustawiony byl na 6 artykolow to w "First news number" wystarczy podac 6.
Moderator

GK User
Sun May 24, 2015 11:28 am
Reply with quote
Report this post
Tak to sie zgadza ale ja pisałem ponirzej żle sa przeliczane newsy. Jezli news z kategori k2 sa w oczekiwaniu na publikacje to całosc jest żle przeliczna sa one brane pod uwage w przeliczniu a nie powinny (ich przcierz nie ma w publikacji).
Fresh Boarder

teitbite
Sun May 24, 2015 2:15 pm
Reply with quote
Report this post
Hi

Prosze podeslac url do strony i dostep do panelu joomla. Tazke dostep FTP do servera. Podesle to programistom i zobaczymy czy cos na to zaradza.
Moderator

GK User
Mon May 25, 2015 9:34 pm
Reply with quote
Report this post
Witam proszę o email do Państwa. Wszytko mam już przygotowane i czekam
Fresh Boarder

teitbite
Wed May 27, 2015 4:45 pm
Reply with quote
Report this post
Hi

Mozna skozystac z PM na forum lub mojego prywatnego mail, ktory jest w stopce kazdego mojego postu. Na wypadek gdyby stopka byla wylaczona w ustawieniach: [email protected]
Moderator

GK User
Mon Jun 15, 2015 5:41 pm
Reply with quote
Report this post
Witam

Czy cos w mojej sprawie sie posuneło do przozdu bo problem nadal wystepuje. Jeżeli to nie podchodzi pod pomoc zwyczjaną to prosze o informacje a wykupie pomoc premium.
Fresh Boarder

teitbite
Wed Jun 17, 2015 9:26 am
Reply with quote
Report this post
Hi

Niestety mail, czy tez PM z danymi dostepu nigdy do mnie nie dotarl. Dopiero dzis mam pierwsze dane dzieki ticketowi. Prosze doslac brakujacy dostep FTP poprzez juz otwartego ticketa i bede mogl cos zaradzic na zaistnialy problem.
Moderator

teitbite
Wed Jun 17, 2015 10:21 am
Reply with quote
Report this post
Hi

Ok. Z tego co widze takimi "sasiadujacymi" modulami sa: "Highlights" i "Highlights - Right I". Oba moduly wykozystuja te sama funkcje do pobierania artykulow, wiec configuracja w dziala "Source Data" musi byc identyczna a jedynie "First News Number" powinien sie zmieniac.

W module "Highlights - Right I" brakowalo powielenia "Time offset" i to moglo wplywac na zle wyciagane z bazy artykuly. Prosze sprawdzic, czy poprawilo to sytuacje i zastosowac do innych modulow jezeli tak.
Moderator