Oscar E wrote:Przepraszam, ale stan uzytecznosci nie oznacza przerobienie tunningu samochodu (szablonu).
Zastanawiał sie pan kiedyś dlaczego stworzenie strony na komercyjnym szablonie kosztuje od 1 tys. zł wzywż?
A sam szablon kosztuje np.39 euro ( 140 zł) , hmm ?
Większość firm w swojej ofercie ma wrecz osobna zakladke Custimization Service, gdzie klienci moga zglosic zapotrzebowanie na przerobienie modulu/szablonu do ich potrzeb. I wtedy otrzymuja wycene tej usługi. Niestety w Polsce (kraju biednym przez rzadzących) nadal pokuje przekonanie, że skoro wydałem np. 150zł na szablon to nalezy mi sie w/w usluga.
Owe ograniczenia wynikaja z braku cierpliwosci, a i takze moze i wiedzy... która zdobywa sie tygodniami, miesiacami metodą prób i błedów.
p.s.
Jeśli chce pan odtworzyc wyglad strony demo, albo tylko podgladnac jego rzeczywiste ustawienia, jak ja zawsze doradzam, aby na subdomenie sobie po prostu zainstalowac QS i zobaczyc jak to zrobil nasz developer. Skoro instrukcja po ANG wydaje sie zbyt lakoniczna.
Sądziłem że oczywistym jest, że "walczymy" z Waszym szablonem zainstalowanym z właśnie z pakietu Quickstart. Widać to m.in. było na pierwszych screenach, które podsyłałem. Oczywiście, że stopniowo zastępuję Wasze przykładowe treści moimi własnymi, bo tylko tak można sprawdzić jak "to działa" i jak "wypełnić" poszczególne moduły strony głównej własnymi materiałami.
Nie pierwszy raz korzystam z szablonów do Joomli kupowanych na zasadach podobnych jak Wasze. Nigdy nie płaciłem za nie więcej niż w tym przypadku. I oczywistym jest, że szablon stworzony przez autorów wymaga nieraz dużych zmian aby działał tak jak użytkownik potrzebuje – na tym m.in. polegał support developerów od których kupowałem szablony. Niestety dotąd nie spotkałem się z tak mało skuteczną pomocą ze strony twórców szablonu.
Odwoływanie się do szablonów pisanych na indywidualne zamówienie jest po prostu nie na miejscu, bo szablon, który próbuję opanować nie był i nie będzie na moją wyłączność. Natomiast to czy go sprzedacie 10 razy czy 10 tysięcy, zależy nie tylko od jego wyglądu na frontendzie, ale również od tego jak działa zaplecze oraz w jaki sposób wspieracie nabywcę.
Oto zagadnienia na rozwiązanie których oczekuję w pierwszej kolejności:
1) Co zrobić żeby w module News Show Pro GK5, czyli w moim wypadku "Dyskografia Bruce'a Springsteena"
a) dla pierwszej wiadomości pokazywało się zdjęcie,
b) na stronie artykułu zdjęcia miały podpisy
c) zajawki/skróty pozostałych czterech wiadomości nie zaczynały się od podpisu do zdjęcia, tylko od pierwszego zdania leadu tekstu.
d) tytuł dla wiadomości ze zdjęciem wyświetlał się na obrazku pierwszej wiadomości a nie na zajawce pierwszej wiadomości
2) Jak ustawić we wszystkich modułach serwisu cropowanie (przycinanie zdjęć) taż żeby miniaturki nie były deformowane?
3) Po przełączeniu źródła treści z K2 na artykuły Joomli pod pokazem slajdów, tak gdzie są Bottom NSP I - Bottom NSP IV mam puste miejsca. Jak uzyskać wygląd taki jak pokazuje Wasze demo z moją treścią?
4) Dlaczego pod moimi artykułami nie ma systemu komentarzy?
5) Dlaczego w module Tagi: nie wyświetlają się moje tagi, a jedynie wprowadzone wraz danymi pakietu Quickstart?
I na koniec jeszcze jedna sprawa: Pana uwagi o ograniczeniach, braku cierpliwości, braku wiedzy itd. są po prostu obraźliwe. Nie na tym polega wsparcie dla klienta.