tekst w polu Search

GK User
Mon Apr 04, 2011 9:25 am
Witam!
Problemów w zasadzie mam kilka na stronie sport.stolarzowice.info
Idąc od góry szablonu:
1. tekst w polu szukaj
2. data utworzenia slajdu/artykułu w Photoslide GK3 nie pokazuje rzeczywistej daty utworzenia
3. ikonki w menu działają tylko dwie domyślnie ustawione w szablonie, ustawienie jakiejkolwiek innej zawsze wyświetla "joomlową"
4. linki do zespołów w joomsport nie przekierowują na informacje o zespole i nie wiem jak sobie z tym poradzić

Pozdrawiam...
Senior Boarder

teitbite
Tue Apr 05, 2011 12:53 am
Hi

English please :)

1. You can change it at language file for template.
2. Are You using the newest version of the template ? This was fixed already.
3. Are You using JA Params to set icons ?
4. Please try to set "Show mainbody on frontpage" to "Mainbody after component"
Moderator

GK User
Tue Apr 05, 2011 6:02 am
Witam!
Niestety moje pokolenie "wyrosło" w kontakcie z innym językiem. :( i gdybym zaczął pisać w tym obecnie "obowiązującym", mógłbyś tego nie zrozumieć :) . A tak zrozumiałeś i odpisałeś, za co już dziękuję.
1. wersja templatki jest najnowsza, całość instalowana z quickstart'u na JAMP i przeniesiona na serwer, choć lokalnie jest tak samo
2. zmiana w pliku językowym nic nie daje chyba, że robię coś nie tak
Edit: jednak robiłem coś nie tak. W pliku pl_PL.mod_search.ini należało poprawić przy Search...
3. parametry ikonek wpisane wg zaleceń ze spacją: Additional class -> icon-soccer i efekt jest widoczny
4. Czy da się ustawić tak, żeby nie była widoczna ramka mainbody?
Senior Boarder

teitbite
Wed Apr 06, 2011 12:14 am
Hi

Dobra to ja tez zlamie reguly.

4. Ten kod ja usunie (z kazdej strony, proponuje wstawic go w jakims module, ktory na to pozwala i przypisac stronie glownej)

Code: Select all
#component_wrap {
    border: 0 solid #E5E5E5;
}

3. W pliku http://sport.stolarzowice.info/template ... _icons.css trzeba poszukac danej ikonki i pobawic sie wartoscia 2 zmiennej az pojawi sie pozadana ikonka (zalecam uzycie firebuga).

#gk-nav .level0 > li.active > a.icon-soccer > span.menu-title, #gk-nav .level0 > li:hover > a.icon-soccer > span.menu-title {
    background-position: 4px -750px;
}

2. Wiec ten wyraz bedzie w jakims innym pliku jezykowym (mozliwe ze dla modulu search). Odpalamy wyszukiwarke slow w plikach i sukamy :) Najszybsze rozwiazanie

1. Data ma bodajze zwiazek z artykulem, jezeli link jest podany "z palca" (co przy K2 jest MUST), to data moze nie dzalac poprawnie. Najlepiej ja wogole wylaczyc w ustawieniach modulu.
Moderator

GK User
Wed Apr 06, 2011 8:08 pm
Witam !

ad 1. zrezygnowałem z daty, bo rzeczywiście w K2 musi być "own link" i nie ma na to rady
ad 2. jak już pisałem, w pliku pl_PL.mod_search.ini należało poprawić przy Search...
ad 3. nie bardzo mi wychodzi z ikonkami, tu jest problem, bo to nie dotyczy tylko "soccer", ale każdej innej oprócz "home", "contact", "joomla"
ad 4. doszedłem do wniosku w końcu, że jednak z tą ramką lepiej wygląda, bo bez niej robi się "dziura"

@teitbite, wielkie dzięki za podpowiedzi. Wśród "joomlowej braci" są też "majsterkowicze" tacy jak ja i pewne kwestie trudno mi ogarnąć. Jeszcze raz dzięki.
Senior Boarder

teitbite
Fri Apr 08, 2011 10:46 pm
Hi

Nie ma sprawy. Na te ikonki niestety tylko metoda prob i bledow nalezy nadpisac css. Firebug tu sie moze okazac bardzo pomocny.
Moderator

GK User
Thu Apr 14, 2011 9:02 am
Firebug okazał się niezbędny i zalecaną metodą wyszło:
#gk-nav .level0>li>a.icon-soccer>span.menu-title { background: transparent url('../images/icons.png') no-repeat 4px -2756px; }
#gk-nav .level0>li.active>a.icon-soccer>span.menu-title,
#gk-nav .level0>li:hover>a.icon-soccer>span.menu-title { background-position: 4px -2716px; }
Senior Boarder

teitbite
Thu Apr 14, 2011 8:54 pm
Hej

Czyli wszystko juz dziala ? Czy moge w czyms jeszcze pomoc ?
Moderator